2016-2017 AKADEMİK YILI MEZUNİYET TÖRENİMİZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fakültemiz 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 29 Mayıs 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mümin Şahin, Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Cem Uzal,  Dekanımız Prof. Dr. Okan Çalıyurt, öğretim üyeleri, aileler ve öğrenciler katıldı.
    İki bölüm olarak gerçekleşen törenin birinci bölümünde Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, ikinci bölümünde Hemşirelik öğrencilerine mezuniyet belgeleri verildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Üniversitemiz tanıtım sunumuyla başlayan programın birinci bölümünde öğrenciler adına Fakülte Birincisi İlkay Bakkalcı, ikinci bölümde de Hemşirelik Bölüm Birincisi Begüm Güneç bir konuşma gerçekleştirdi.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Okan Çalıyurt “Bugün bizim için de öğrencilerimiz ve aileleri için de önemli bir gün. Öğrencilerimiz duygusal bağ kurdukları bu yerden ve kişilerden ayrılacaklar. Velilerimiz verdikleri emeklerin boşa çıkmadığını görecekler. Öğrencilerimize tek tavsiyem meslek etiğini unutmamalarıdır.” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu yaptığı konuşmada bugünün bir kutlama günü olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu öğrencilerin bugünlere gelmelerini sağlayan velileri, meslek sahibi olmaları için bilgi birikimlerini aktaran hocaları ve bizzat mezun öğrencileri tebrik etti. Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu “Diplomanız size avantaj sağlayacaktır. Ama ülkemize daha fazla hizmet etmek istiyorsanız kendinizi geliştirin. Lisansüstü eğitim yapın ve alanınızda uzman olun.” tavsiyesinde bulunarak öğrencilerden hocalarıyla iletişimi koparmamaları isteğinde bulundu.

İkinci bölümde bir konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin konuşmasına Konfüçyüs’ün “Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir.” sözleriyle başladı. Prof. Dr. Mümin Şahin Üniversitemizin de bu felsefeyle yıllardır eğitimini sürdürdüğünü ifade etti. Öğrencilerin daima sorup sorgulamaları ve eksiklerini görüp tamamlamaları gerektiğini sözlerine ekledi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Üniversitemizin gözbebeği olduğunu belirten Prof. Dr. Mümin Şahin artan öğrenci ve eğitim kalitesi ile Üniversitemizin gücüne güç kattığını ifade etti. Ardından öğrencilere ve ailelerine teşekkürlerini iletti.

Dekan Prof. Dr. Okan Çalıyurt, Sağlık Bilimleri Fakültesinden bu sene emekli olan Yrd. Doç. Dr. Süheyla Alpay’a plaket takdim etti.

Tüm öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ve meslek andının okunmasıyla törenler son buldu.
Bu içerik 01.06.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 753 kez okundu.