DR.ÖĞR. ÜYESİ LEYLA TEVFİKOĞLU PEHLİVAN'IN "KURBAN BAYRAMINDA BESLENME" KONULU BASIN AÇIKLAMASI

   Fakültemiz Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr.Öğr. Üyesi Leyla TEVFİKOĞLU PEHLİVAN, Kurban Bayramında tatlı ve et tüketimlerinin nasıl olması gerektiği hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.
   Dr. Öğr. Üyesi Leyla Tevfikoğlu Pehlivan; “Şerbetli tatlılar yerine alternatif olarak sütlü tatlılar ve mevsim meyveleri tüketmeliyiz. Mevsim meyveleri, doymuş yağ oranımızı azaltacağı için daha sağlıklı bir bayram geçirebiliriz.” İfadelerini kullandı.
Et Tüketirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
   Kurban Bayramı’nda et tüketiminin üst seviyelere çıktığını, aşırı et tüketiminde dikkatli olunması gerektiğini belirten Pehlivan fazla protein alımının hastalıklara yol açabileceğini söyledi. Et tüketirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Trakya Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Dr. Öğretim Üyesi Leyla Tevfikoğlu Pehlivan; “Kırmızı et doymuş yağ açısından zengin bir besin olduğu için risk oluşturuyor. Kolesterol ve kandaki yağ oranımız artabilir, artış kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, çeşitli kalp hastalıkları açısından risk oluşturuyor.” Et tüketiminde alınan enerjiye de dikkat edilmesi gerektiğini belirten Pehlivan; “Fazla enerji depolanması obeziteye yol açabilir. Dikkatli alınması gereken bir besindir.” dedi.

Bayramda Şerbetli Tatlılara Dikkat Et
   Bayramların olmazsa olmazı şerbetli tatlılara dikkat! Şerbetli tatlılardaki yüksek şeker oranlarının diyabet, hipertansiyon ve kalp damar hastalıklarını tetiklediğini söyledi. Trakya Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Dr. Öğretim Üyesi Leyla Tevfikoğlu Pehlivan; “Büyük porsiyonlar halinde ikram edilen şerbetli tatlılara dikkat etmek gerekiyor. Porsiyonları azaltmakta yarar var. Şerbetli tatlılar yerine alternatif olarak sütlü tatlılar ve özellikle mevsim meyvelerini tüketmeliyiz. Mevsim meyveleri hem enerji alımını azaltacak, hem de doymuş yağ oranını düşürecektir. Kalp damar hastalıklarının yanı sıra sindirim sistemi sağlığını ve kanserden korunma için mutlaka taze sebze ve meyve tüketilmelidir.” İfadelerini kullandı.

HABER LİNKLERİ
http://www.edirnehaber.org/haber/36934/asiri-et-tuketimi-obeziteye-yol-acabilir.html
https://www.bigazete.com.tr/edirne/serbetli-tatlilar-yerine-mevsim-meyveleri-ikram-edelim-h36614.html
http://www.edirneyenigun.com/haber/24389/bayramda-tatli-yerine-meyve.html
https://www.edirnemedya.net/guncel/bayramda-serbetli-tatlilar-yerine-mevsim-meyveleri-ikram-edelim-h915.html
Ek Resimler
Bu içerik 20.08.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 250 kez okundu.