II. ULUSAL FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON ÖĞRENCİ KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fakültemiz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu Fiziksel Aktivite ve Sağlık Topluluğu tarafından "Her Yönüyle Hareket" temalı II. Ulusal Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Öğrenci Kongresi,  27-29 Nisan 2019 tarihleri arasında Üniversitemiz Balkan Kongre Merkezinde düzenlendi.
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrenin açılış konuşmalarını sırasıyla topluluk başkanı stj.Fzt. Burcu EFE, Topluluk Akademik Danışmanı Dr.Öğr.Üyesi Hilal KEKLİCEK, Topluluk ve Kongre Akademik Danışmanı Dr.Öğr.Üyesi Gülnur ÖZTÜRK, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Sevgi ÖZDİNÇ ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sedat ÜSTÜNDAĞ yaptı.
    Dekanımız Prof.Dr. Sedat ÜSTÜNDAĞ açılış konuşmasında kongre düzenleme komitesi başkanı Stajyer Fizyoterapist Burcu EFE başta olmak üzere düzenleme komitesine, Topluluk ve Kongre Danışman Öğretim Üyesi Gülnur ÖZTÜRK ve Danışman Öğr.Üyesi Hilal KEKLİCEK ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Sevgi ÖZDİNÇ'e teşekkür ettikten sonra özetle " Kongrenin yanı sıra temasını da bir İç Hastalkları ve Nefroloji uzmanı olarak çok çok önemli buluyorum. Ne yazık ki ülkemizde kronik hastalıkları kabul edilemez bir hızda artmaktadır. Ülkemizin neresine giderseniz gidin 18 yaşın üstündeki 100 bireyi çevirin, 30 dan fazlasının hipertansiyonlu olduğunu görebilirsiniz, hatta 50-60 yaş aralığında da 100 bireyi değerlendirseniz yarıdan fazlasının hipertansiyonlu olduğunu, buna yakın bir oranda diyabetik hastanın bulunduğunu, ülkemizde diyabetin yaygınlığının her 10 yılda bir 2'ye katlandığını, obezitenin maalesef çocukluk çağından başlayarak giderek arttığını görebilirsiniz. Bu durum çok erken yaşlarda inme, kalp krizi, çok genç yaşam kaybı gelişmesi anlamına gelir, biliyorum önümüzdeki iki gün anatomisinden-fizyolojisinden başlayarak ortaya çıkan patolojilere kadar hareketi her yönüyle görüşeceksiniz, ama emin olunuz bu kongrede edindiğiniz bilgileri halkımızın farkındalığının arttırılmasında kullanabilirseniz, hastaların sağlıtımının yanı sıra kronik hastalıkların oluşmamasına ve toplum sağlığının topyekün iyileştirilmesine de önemli katkıda bulunabilirsiniz ." dedi.
    Konuşmaların ardından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Anasanat Dalı Hareket ve Dans Öğr.Gör. Yeşim ALIÇ tarafından tek kişilik dans ve tiyatro gösterisi yapıldı. Kongrenin 1. gününde Dr.Öğr.Üyesi Cüneyt BOZER "Hareketin Anatomisi", Arş.Gör. Ecem KARANFİL "Postüral Kontrol ve Düşme", Uzm.Fzt. Kübra SEYHAN ve Uzm.Fzt. Özge ÇANKAYA "Bebeklerde Hareket Gelişimine Çok Yönlü Bakış", Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. N. Ekin AKALAN "Hareket Analizi ve Yürüme", Ergoterapi Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Özgü İNAL "Kinezyofobi Kavramı ve Değerlendirilmesi"  ve öğrenci sunumlarıyla devam etti. Kongrenin 2. gününde Prof.Dr. Defne KAYA "Kronik Kas İskelet Sistemi Sorunlarında Ağrı Mekanizması ve Tedavis", Prof.Dr. Derya ÇELİK "Sporcularda Diz Problemleri", Dr.Öğr.Üyesi Anıl TOSUN "MS Rehabilitasyonu" ve öğrenci sunumlarının ardından Atölye Çalışmaları ile devam etti. Kongrenin 3. gününde ise diğer üniversitelerden gelen öğrencilere Edirne'nin tarihi ve turistik yerlerinin gezdirilmesine yönelik sosyal program düzenlenerek kongre sonlandırılmıştır.
Bu içerik 30.04.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 462 kez okundu.