2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

   Fakültemizde, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen törende öğrenciler mezuniyet sevincini cübbe giyip kep fırlatarak yaşadı.
  Fakültemiz öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. Fakültemizin Beslenme ve Diyetetik, Odyoloji, Sağlık Yönetimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik bölümlerinden mezun olan öğrenciler, düzenlenen tören ile diplomalarına kavuştu. Diplomalarını hocalarının ellerinden alan öğrenciler, törenin sonunda hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı. Törende öğrencilerin yaşadığı mezuniyet heyecanına aileler de ortak oldu.
Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tammam Sipahi, Trakya Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, okul müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı. Saygı Duruşu, İstiklâl Marşı ve üniversite tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan törende Dr. Öğr. Üyesi Ümit Çavuş yönetiminde Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri, katılımcılara müzik dinletisi sundu.
   Törende mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren fakülte ve aynı zamanda Beslenme ve Diyetetik Bölümü birincisi Ayşe Kır, uzun ve yoğun bir eğitim sürecinin ardından meslek hayatına adım atmanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını belirterek, üzerlerinde emeği olan ailelerine ve hocalarına teşekkürlerini iletti.
   Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, COVİD-19 pandemisinin tüm dünyada ve ülkemizde sağlık hizmetlerinin ve uygulayıcılarının önemini bir kez daha anımsattığını belirterek “Sağlığa katkı veren meslekler, insanlık için ne kadar gerekli ve vazgeçilmez olduğunu bizlere çok açık şekilde bir kez daha göstermiştir. Bu meslekler, bir o kadar da sağlık hizmetlerini gerçekleştiren paydaşlar açısından kutsal ve onurludurlar. Öğrencilerimiz bugün diplomalarını alarak ülkemizin hatta dünyanın dört bir yanına dağılacak ve sonrasında insan sağlığını koruma ve geliştirme adına vazgeçilmez paydaşlar olarak hizmet vereceklerdir. Sizleri, dört yıl boyunca her biri alanında yetkin ve donanımlı hocalarımızla birlikte sağlığa en yüksek katkıyı verebilmeniz için yetiştirdik. İnanıyorum ki mesleklerinizi icra ederken sizlere öğrettiğimiz ilkelere ve değerlere bağlı kalacak, mesleki becerilerinizin yanı sıra tutum ve davranışlarınızla her yerde takdir gören sağlık uygulayıcıları olacaksınız. Öğrenmenin, yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunu asla unutmayınız. Kapılarımız her daim sizlere açık olacaktır. Mesleki anlamda ne zaman desteğe ihtiyaç duyarsanız hocalarınız, bizler ve bizlerden sonra gelecekler sizlerin hep yanında olacaktır. Yolunuz, bahtınız açık olsun.” dedi.
 Fakültemiz bünyesinde bulunan Odyoloji Bölümü’nün başarılarından da söz eden ve öğrencilerini yürekten kutlayan Prof. Dr. Sedat Üstündağ “Odyoloji Bölümü mezunlarımızın her biri, ülkemize nasıl ışık saçacaklarını Bölüm Başkanları Doç. Dr. Erdoğan Bulut ve beraberindeki hocalarının önderliğinde, Trakya Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezinin katkılarıyla gerçekleştirdikleri 9 TÜBİTAK proje başvurusu ve kabulü ile bizlere göstermiş oldular. Bu tarihi başarı ile hem üniversitemizi ve fakültemizi onurlandırdılar hem de gelecekte söz sahibi olacaklarının sinyallerini verdiler. Biliyorum ki bu donanım hepinizde var ve zamanı geldiğinde vatandaşlarımız, ülkemiz ve tüm insanlık için bu becerilerinizi büyük bir başarı ile ortaya koyacaksınız.” ifadelerini kullandı.
   Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ise ailelere özverileri için teşekkür ederek evlatlarının mezuniyetinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerin yanlarında olmaya devam edeceklerini ifade eden Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu “Değerli anneler, babalar hepinizi tebrik ediyorum. Çocuklarınızı bu günlere ulaştırdınız, ne mutlu sizlere. Onlara iyi bir çalışma ortamı ve eğitim olanağı sağlamak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadınız. Onların hep yanında oldunuz. Çocuklarınız da emeklerinizin karşılığını çok çalışarak verdiler ve bugün okullarından mezun oluyorlar. Çocuklarınız bu süreçte aynı zamanda Trakya Üniversitesi ailesinin de evlatları oldular. Bundan sonra da evlatlarımız olarak kalmaya devam edecekler. Bundan hiçbir şüpheniz olmasın. Tüm öğrencilerimizi, siz değerli ailelerini ve onları yetiştiren değerli hocalarımızı şahsım ve üniversitem adına canıgönülden kutluyorum. ” dedi.
   Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan ve mezun öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, sağlık ordusuna yeni neferler kazandırdıklarını söyleyerek öğrencilere temizliğin, dürüstlüğün ve asaletin sembolü beyaz önlüklerini her zaman ilk günkü gibi temiz tutmaları tavsiyesinde bulundu. Güler yüz ve tatlı dilin en güzel ilaç olduğunu söyleyen Rektör Tabakoğlu, öğrencilerin gelecekteki hastalarını kendi anne, baba ve kardeşleri gibi görmeleri gerektiğini belirtti. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın bilimin, aklın, millî ve manevi değerlerin rehberliğinde mümkün olacağını söyleyen Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrencilerin ülkesine, çevresine ve insanlığa fayda sağlayan bireyler olmasının kendileri için en büyük gurur ve mutluluk kaynağı olacağını vurguladı. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca öğrencilerin yetiştirilmesinde emeği geçen hocalara ve fedakâr ailelere teşekkür etti.
   Tören, dereceye giren ve mezun olan öğrencilere plaket ve diplomalarının verilmesinin ardından meslek antlarının okunması ve kep atma töreniyle sona erdi.
   Tören kapsamında ayrıca Odyoloji Bölümü öğrencilerine TÜBİTAK projelerine başvuru ve kabul sürecinde gösterdikleri başarılar için teşekkür belgeleri verildi
Ek Resimler
Bu içerik 17.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 1149 kez okundu.