2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UYUM HAFTASI PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

   Fakültemiz 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Haftası Etkinliği 05 Ekim 2023 Perşembe günü Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 
   Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesinin ardından ilk açılış konuşmasını Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ yaptı. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, açılış dersi kapsamında yaptığı konuşmada öğrencileri tebrik ederek, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu. Dekanımız konuşmasında “Ümit ediyorum ki bu başarılarınız, öğrenme aşkınız ve şevkiniz fakültemizde eğitim alacağınız 4 yıllık süreçte devam edecektir. Emin olun bu 4 yıllık süre göz açıp kapayıncaya kadar tamamlanmış olacak. Sunumda da gördüğünüz gibi çok büyük ve güçlü bir üniversiteyiz. Bu üniversitenin bütün imkanlarını kullanarak, fakültemizin değerli akademik kadrosunun bütün deneyimlerinden yararlanarak, modern eğitim imkanlarının hepsini kullanarak sizleri bu 4 senenin sonun donanımlı, Türkiye’nin hatta dünyanın en iyi yetişmiş meslek sahipleri olarak, çok iyi birer hemşire, diyetisyen, fizyoterapist, odyolog, sağlık yöneticisi olarak mezun etmek için elimizden geleni yapacağız.” diyerek Fakültemizi tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.
   Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'da Trakya Üniversitesinin, 1361’de bu topraklarda kurulan ilk eğitim kurumlarının bir devamı niteliğinde olduğuna dikkat çekerek “Edirne civarında 56 tane medrese ve eğitim kurumu olduğunu görüyoruz. Fatih’in eğitim aldığı, kurduğu medreseler ve ardı ardına gelenler ile büyük bir kültür ve medeniyet inşa edildi. Aslında çok önemli şahitliklerin yaşandığı bir yerdeyiz. Edirne; Balkanları fethetmiş, çağ açıp kapatan bir şehir. Burada büyük bir medeniyet kurduk. Tabii büyük medeniyet zor günleri de gördü. Son 200 yılda derin acılar yaşadı. Bu kadim topraklar, tarih boyunca dört işgal gördü. Ama Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yeniden aya kalktık. Trakya Üniversitesi bu tarihi misyonuyla bir bölge üniversitesi olarak kuruluyor ve bünyesinden pek çok eğitim kurumu, üniversite çıkarıyor. Bugün biz 5 bini uluslararası olmak üzere yaklaşık 44 bin öğrencisi bulunan çok büyük bir aileyiz. Şimdi sizler de bu ailenin bir parçası oldunuz. ” diyerek  Edirne ve Trakya Üniversitesi hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
   Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Rıdvan Canım tarafından "Edirne Tarihi" hakkında konuşma gerçekleştirildi ve bir birinden ilginç Edirne Fotoğrafları gösterildi.
   Sağlık Bilimleri Fakültesi Fakülte Sekreteri Ethem Herdem'de Fakültemizin idari işleyişi ile Trakya Üniversitesi Lisans Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hakkında öğrencilere bilgilendirmede bulundu. Rehberlik Hizmetleri Tanıtımı Doç. Dr. Seda Donat, Kariyer Merkezi tanıtımı Ayşe Çelik, Dış ilişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi tanıtımı Öğr. Gör. Özay Ak, Sağlık Kültür Daire Başkanlığı tanıtımı Belkıs Kaya Çelik tarafından yapılarak öğleden önceki program tamamlandı.
   Öğleden sonra Bölümler hakkında bilgilendirmeler Bölüm Başkanlıkları tarafından Fakültemiz Dersliklerdinde yapılarak program tamamlandı. 
Ek Resimler
Bu içerik 12.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 224 kez okundu.