3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında "Bir Gün Değil Her Gün!" Başlıklı Farkındalık Programı Düzenlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Fakültemiz Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından 5 Aralık 2019 Perşembe günü saat 15.30'da Balkan Kongre Merkezi'nde  "Bir Gün Değil Her Gün!" başlıklı farkındalık programı düzenlendi. Fakültemiz Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof.Dr. Özgül EROL tarafından yapılan açılış konuşmasında "Her yıl 3 Aralık tarihi Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1992 yılında aldığı kararla Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilmiştir. Bu özel günün amacı, engelli bireylerin durumu ile ilgili politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanındaki farkındalığı arttırmaktır. Ülkemizde de bu özel gün için çeşitli etkinlikler düzenlenmekte, toplum tarafından engelli bireylerin hakları ve engellilerin yaşadıkları zorlukların fark edilebilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Bizler de hemşireler olarak bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını koruma ve geliştirmek için çaba sarf eden,  ve hastalık halinde iyileştirme ve rehabilite etme süreçlerinde yer alan bir meslek grubuyuz. Engelli bireylerin de herkes ile eşit haklara sahip olduğunun tüm toplum tarafından bilinmesi ve bu konu ile ilgili farkındalığın artması gerektiğinin bilinci ve sorumluluğunu taşıyoruz" dedi.
 
     Fakültemiz Ergoterapi Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sinem SALAR ‘Engelli Bireylerin Toplumsal Katılım Zorlukları ve Çözüm Önerileri’ başlıklı konuşması ile engelli bireylerin toplumsal yaşama katılım konusunda yaşadıkları sıkıntılardan söz ederek yapılması gerekenler ve çözüm önerileri hakkında bir konuşma yaptı. Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Serpil  ERKENCİLER ve dernek üyesi Mübessel YOLALMAZ ‘Engelli Bireylerin Yaşadıkları Zorluklar, Verdiği Mücadeleler’ ve dernek olarak yaptıkları farkındalık çalışmalarını içeren bir sunum yaptı. Program boyunca işaret dili tercümanı Denizhan KURT tarafından işitme engelli bireyler için işaret dili tercümanlığı yapıldı. 
     Bu etkinliğin düzenlenmesinde görev alan  ÖHDER Trakya temsilcisi, komisyon başkanları ve üyelerine teşekkür ediyoruz. Birlikte daha güçlüyüz.
Ek Resimler
Bu içerik 09.12.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 432 kez okundu.