3 MART DÜNYA İŞİTME GÜNÜ

Kulak ve işitme sağlığının nasıl korunacağına dikkat çekmek, işitme kaybına, kulak/ işitmeyi etkileyen hastalıkların erken tanı ve tedavisi konusuna dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla dünya da her yıl 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda Trakya Üniversitesi İşitme ve Denge Topluluğu koordinatörlüğünde Trakya üniversitesi Tıp Fakültesi Ratip Kazancıgil derslik binası B amfisinde “İşitsel Nöropati ve Spektrum Bozukluğu- Biz Neredeyiz-?” adlı sempozyum Trakya ve Medipol Üniversitesi öğretim üyelerinin katkılarıyla PAKSES sponsorluğunda gerçekleştirildi.
    Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sedat ÜSTÜNDAĞ ve Tıp Fakültesi KBB AD öğretim üyeleri ve asistanları, Medipol, Trakya ve Rumeli üniversitesi öğrencilerinin geniş katılımı ile gerçekleştirilen sempozyumda İşitsel Nöropati Spektrum Bozukluğu fizyopatolojik süreçleri ile klinik anlamda tartışılarak inovatif yaklaşımlar öğrenci bazlı olmak üzere değerlendirildi. Etkinlikte önemli rol oynayan İşitme ve Denge Topluluğu üyelerine, Sağlık Kültür Daire Başkanlığı’na ve verdikleri desteklerden dolayı Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji bölümü öğretim üyelerine teşekkür ederiz.
Bu içerik 05.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 235 kez okundu.