S
DIŞ PAYDAŞLARIMIZLA TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Fakültemiz tarafından yapılan Dış Paydaş Görüş Anketinde dış paydaşların belirttiği önerilerin görüşülmesi, uygulama derslerinin işleyişi ile ilgili geribildirim alınması, ‘Nasıl bir mezun yetiştirmeliyiz?’ sorusuna dış paydaşlar açısından cevap alınması ve yapılabilecek ortak projelerin detaylandırılması amacıyla 16.11.2022 tarihinde saat 11:00’da Teams programı üzerinden online olarak Dış Paydaş toplantısı gerçekleştirilmiştir.
Toplantıya, Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrukulu, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Şebnem Tosun Ergin, I. Murat Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Zehra Gülsevin Şimşek, I. Murat Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hemşire Mübin Kılıç, Trakya Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Baş Müdürü Ahmet Sezgin, Trakya Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Öğretim Görevlisi Saadet Elmas, Trakya Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastane Müdürü Muzaffer Tudan, Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Necdet Süt, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan ve Dekan Yardımcıları, Sağlık Bilimleri Fakültesi Birim Kalite Komisyonu Üyeleri ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Bölüm Başkanları katılmıştır.
Toplantı, Dekanımız Prof. Dr. Sedat Üstündağ’ın açılış konuşması ile başlamıştır. Prof. Dr. Sedat Üstündağ konuşmasında Sağlık Bilimleri Fakültesinin dış paydaşlarının eğitim-öğretim sürecindeki önemi vurgulamış ve dış paydaş geribildirimleri ile fakültenin eğitim programlarında iyileştirmelere gidileceğini belirtmiştir. Ardından tüm katılımcılara tek tek söz verilmiş ve görüşleri alınmıştır.
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Trakya Üniversitesi ve Sağlık bilimleri fakültesinin bölümlerinin her geçen yıl daha ileriye gittiğini ifade etmiştir. Belediyenin Engelsiz Yaşam Merkezinin uygulama alanı olarak kullanılması hususunda gerekli desteğin sağlanacağını belirtirken, genç-çocuk-yaşlı bireylere yönelik yapılacak her türlü sosyal ve bilimsel çalışmaya katkı sağlayacaklarını söylemiştir.
Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, Trakya Üniversitesinden mezun olmaktan guru duyduğunu; uygulama derslerinde destek sağladıkları genç meslektaşların mezun olduktan sonra kurumlarında çalışma arkadaşı olarak yer almasından mutluluk duyduklarını ifade etmiştir. Edirne İl Sağlık Müdürlüğü olarak uygulama derslerinin yürütülmesinde Müdürlük ve hastaneler olarak destek verdiklerini ve bu desteği sürdüreceklerini belirtmiştir. Uygulama derslerinde fakülteden öğretim üyelerinin öğrencilerin başında sürekli bulunamamasının bazen zorluk yarattığını, bu konuda iyileştirme yapılmasını önermiştir. Her türlü ortak projeye hazır olduklarını ifade etmiştir.
Sultan I. Murat Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Zehra Gülsevin Şimşek, uygulama derslerinin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etmiştir. Sağlık bilimleri fakültesinden gelen öğrencileri pratik alanlara (kliniklere) dağıtıp yeterli uygulamayı yaptırdıklarını ifade etmiştir. Uygulama derslerinde hastanelerine gelen öğrencilere ılımlı ve yapıcı davrandıklarını belirtmiştir. Öğrencilerle bazen iletişim sorunları yaşansa da mesleki bilgi açısından öğrencilerin donanımlı olduğunu vurgulamıştır.
Sultan I. Murat Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hemşire Mübin Kılıç, uygulama dersine gelen öğrencilerin gelecekte hastanede beraber çalıştıkları takım arkadaşları olacağını, bu yüzden forma bütünlüğü, davranış ve ekip uyumunun önemli olduğunu belirtmiştir. Uygulama derslerinde daha çok vaka görüp deneyim kazanmak için hemşirelik bölümü öğrencilerinin acil serviste geçirdikleri gün sayısının arttırılmasını önermiştir.
Trakya Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Öğretim Görevlisi Saadet Elmas, öğrencilere yaklaşımın çok önemli olduğunu, öğrencilerle iletişimde yapıcı bir dil kullanıldığında kurum içi ve ekip içi hareketlerinde olumlu şekilde değişiklikler olduğunu ifade etmiştir.
Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Şebnem Tosun Ergin, uygulama derslerine TSM ve Sağlıklı Hayat Merkezleri olarak destek verdiklerini, hemşirelik ve beslenme-diyetetik bölümü öğrencilerinin bu alanlarda uygulama yaptıklarını ifade etmiştir.
Trakya Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Baş Müdürü ve Üniversitemiz Genel sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, sağlık yönetimi bölümü öğrencilerinin uygulama derslerinde idari birim rotasyonlarının arttırılması önerisinde bulunmuştur.
Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Necdet Süt, Bilimsel araştırma süreçlerine katkı sağladıklarını ve doğru veri toplama yöntemleri için öğrencilere eğitim verdiklerini belirtmiştir. Araştırma ve veri analizi konusunda hem teorik derslerde hem de saha da sorun yaşanmaması için bu konudaki farkındalığın ve uygulamaların arttırılmasının önemini vurgulamıştır.
Paydaşların görüşlerini paylaşmasının ardından Dekanımız Prof. Dr. Sedat Üstündağ, kıymetli paydaşların toplantıya göstermiş oldukları katkı için teşekkür ederek, toplumsal ve bilimsel katkı sağlayacak projeler için gerekli ortaklıkların başlatılması hususunda temennide bulunarak toplantıyı sonlandırmıştır.
Ek Resimler
Bu içerik 24.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 426 kez okundu.