Doç. Dr. Erdoğan BULUT TUSEB Başarısı

2023-A4-04 Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı A Grubu Acil Ar-Ge Proje Destek Programı kapsamında 38292 no’lu “Hayvan Modelinde İntratimpanik Enjeksiyon Yöntemi ile Deksametazon Uygulanmasında Kitosan Dekstran Jelin Taşıyıcı Olarak Kullanımının Etkinliğinin Araştırılması Üzerine Etkisi” başlıklı proje ile TUSEB tarafından destek almaya hak kazanmıştır. Koç Üniversitesi ile ortak gerçekleştirilen bu projede Fakültemiz Odyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan BULUT araştırmacı olarak yer alacaktır. Projenin tamamı Uluslararası İşitme Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.  Daha önce de 2023-B-02 / Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı B Grubu Ar&Ge Proje Destek Programı kapsamında 35703 no’lu “İnsan Tonsilla Palatinasından Elde Edilen Mezenkimal Kök Hücre ve Eksozomların Deneysel Sensorinöral İşitme Kaybı kapsamında alınan yüksek bütçeli proje ile birlikte aldığımız iki TUSEB öğrenci Ar&Ge projemiz kapsamında işitme araştırmalarında öncü olmaya devam edeceğiz.
   Sensörinöral işitme kaybı hem erişkin hem pediatrik hasta gruplarında günümüzde hayli artan bir problem olmasına rağmen, tedavi alternatifleri de oldukça kısıtlı kalmış, henüz kesinleşmiş bir tedavi protokolü ortaya konulmamış, yapılan çalışmalarda klinik takiplerde iyileşme aynı oranda artış göstermemiştir. Söz konusu çalışmada; güncel tedavi olarak uygulanan steroid etkinliğinin arttırılması amacı ile uygulanacak yöntem ilacın iç kulağa geçişte orta kulakta ilacın kalış süresini arttırmak amacı ile bir tedavi alternatifi olarak ortaya konması amacı ile planlanmıştır.
Bu içerik 02.10.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 72 kez okundu.