EGZER-FİZ: Sporcular Fizyoterapistleri ile Buluşuyor Projesi

Fakültemiz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından yeni bir toplumsal katkı faaliyetine daha imza atıldı. Fakültemiz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve Edirne DSİ Spor Kulübü ortaklığı ile gerçekleşecek, Öğr. Gör. Dr. Berna Kuzuoğlu Tunçer ve Edirne Jeoteknik Hizmetler Şube Müdürü ve aynı zamanda Edirne DSİ Spor Kulübü Başkanı olan Mehmet Fırat Tulmaç tarafından yürütücülüğü üstlenilen proje kapsamında, her yaştan ve kademeden sporcunun biyomekanik uygunluklarının geliştirilmesi, yaralanma risklerinin azaltılması, spor performanslarına ve spora dönüş süreçlerine katkı verilmesi amaçlandı.  Proje eş zamanlı olarak Edirne DSİ Spor Kulübü tesisleri ve Fakültemiz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Laboratuvarlarında yürütülecek. EGZER-FİZ isimli toplumsal sosyal projede Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencilerimiz de rol alacaklar.  Proje süreçleri ile ilgili olarak Edirne DSİ Spor Kulübü Kulüp Başkanı, Antrenörler ve Kulüp Sporcuları heyet olarak Fakültemizi  ziyaret ederek, Fakültemiz Dekanı Prof .Dr. Sedat Üstündağ, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç.Dr. Hilal Keklicek ve Proje Yürütücüsü Öğr.Gör. Dr. Berna Kuzuoğlu Tunçer’e teşekkür plaketlerini taktim ettiler.
   Projenin en az dört yıl devam etmesi ve kurumlar arası protokollerin geliştirilmesi kararlaştırıldı.
Bu içerik 27.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 170 kez okundu.