FAKÜLTEMİZ 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UYUM GÜNÜ ETKİNLİĞİ

   Trakya Üniversitesi Uyum Haftası programı çerçevesinde Fakültemiz “Uyum Günü Etkinliği” düzenlendi.
  Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen program açılış konuşmaları ile başladı. İlk olarak fakülteyi birincilikle kazanan Sema Nur Kaynak bir konuşma yaparak, böyle bir okulu kazanmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bu eğitim sürecinin kendilerine çok şey katacağını, bunun için hocaların tecrübe ve bilgilerinden azami derecede yararlanmak için gayret göstereceklerini belirtti.
   Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Özgül Erol, söze zorlu süreçlerden geçerek üniversite eğitimi almaya hak kazanan yeni öğrencilerimizi tebrik ederek ve Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni tercih ettikleri için teşekkür ederek başladı. Konuşmasına “Fakültemizde bu dönem Beslenme ve Diyetetik Bölümünde 44, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde 104, Hemşirelik Bölümünde 160, Odyoloji Bölümünde 72 ve Sağlık Yönetimi Bölümünde 77 olmak üzere toplam 457 öğrenci eğitim hayatına başladı. Aktif öğrencisi olan beş bölümümüzde halen 2537 öğrenci eğitimini sürdürmektedir. Genel olarak baktığımızda bu öğrencilerin yaklaşık %20’sini yabancı uyruklu öğrencilerden oluşmaktadır” diyerek sözlerine devam etti. Konuşmasında Edirne’nin tarihimizde sağlık alanındaki yeri ve öneminden bahsetti.
 Öğrencilerin çok deneyimli ve alanında uzman hocalarınızın emek ve katkıları, değerli üniversite yöneticilerimizin desteği ile tüm imkanları kullanarak  dört yıl sonra donanımlı diyetisyenler, fizyoterapistler, hemşireler, odyologlar ve sağlık yöneticileri olarak mezun edileceğini, Hocalarınızın ve Dekanlığın kapılarının her zaman öğrencilere açık olduğunu vurguladı.
   Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Demir ise törende yaptığı konuşmada, Edirne’deki tıp eğitiminin geçmişinin 1488 yılına kadar dayandığını hatırlattıktan sonra öğrencilerden, benim okulum, benim mesleğim ve benim şehrim aidiyetini içselleştirmeleri temennisinde bulundu.
   Konuşmalardan sonra Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dış İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi sunumlarının yanı sıra öğrencilere Sağlık Bilimleri Fakültesi Değişim Programı ve Trakya Üniversitesi Lisans Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hakkında bilgilendirici sunumlar yapıldı.
   Fakültenin Uyum Haftası programı, çeşitli etkinliklerle önümüzdeki günlerde de devam edecek.
Ek Resimler
Bu içerik 23.09.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 133 kez okundu.