FAKÜLTEMİZ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNE TEKNOFEST 2024 DEĞERLENDİRME KURULUNDA GÖREV

Fakültemiz, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nde görevli olan Arş. Gör. Nimet Sermenli ve Arş. Gör. Halit Selçuk, bu yıl Adana'da düzenlenecek olan TEKNOFEST 2024 kapsamında İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'nın Sağlık ve İlk Yardım Kategorisi değerlendirme kurulunda yer almak üzere görevlendirilmişlerdir. Sağlık ve İlk Yardım Kategorisi, sağlık sektöründeki çeşitli alanlarda inovasyonu teşvik ederek toplum sağlığını artırmayı amaçlayan projelerin başvurularını almaktadır. Proje başlıkları arasında acil durum sağlık teknolojileri, uzaktan sağlık hizmetleri, sağlık izleme cihazları, yapay zeka destekli sağlık uygulamaları, sağlık eğitimi ve bilinçlendirme uygulamaları, ilk yardım ekipmanları ve robotik sağlık hizmetleri bulunmaktadır. Ayrıca, sağlık sektöründe karşılaşılan çeşitli zorluklara yönelik yenilikçi çözümler sunma ve toplum sağlığını geliştirmeye yönelik projeler de teşvik edilmektedir.

Bu içerik 22.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 67 kez okundu.