FAKÜLTEMİZ ODYOLOJİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN TUSEB BAŞARISI

  2023-A1-02 / TÜRKİYE SAĞLIK ENSTİTÜLERİ BAŞKANLIĞI LİSANS ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK A1 PROJE DESTEK PROGRAMI kapsamında 37800 no’lu “Baş-boyun tümörlerinde alınan radyoterapi tedavisi sonrası işitsel nöropati spektrum bozukluğuna yol açar mı?” (Öğrenciler: Başak YURTSEVER, Seher GEDİK, Aybüke Büşra GENCER) ve 37367 No"lu “İşitsel Beyinsapı Cevaplarında Binaural Etkileşim Bileşenlerinin Frekans Farklılıklarına Göre Değişiminin İncelenmesi” (Öğrenciler: Dilem Eylül ARSLAN, İzel ÇEVİK, Büşra GÖÇEN) başlıklı projeleri ile TUSEB tarafından destek almaya hak kazanmıştır. Proje danışmanlıkları Odyoloji bölümü öğretim üyeleri, Prof. Dr. Abdullah TAŞ, Dr. Öğr. Üys Şule PARLAR ve Öğr Gör. Serdar Özer tarafından yapılan söz konusu projelerin TUSEB tarafından yürütücü kurum ve araştırmacılar için tebrik mesajı ektedir. 

  Sağlık Bilimleri ve Teknoloji alanında ilk çağrısı 2019 yılında yılında açılan ve 2023’te 30 konu başlığına 4 ana AR&GE proje çağrısı altında yapan TUSEB lisans projelerine yönelik çağrısını Acil Ar-Ge Proje Çağrı grubu ile devam ettirmiştir. Odyoloji bölümü öğrencileri TÜBİTAK 2209-Lisans projeleri kapsamında elde ettikleri proje başarılarını ülkemizde nadir başvuru yapılan TUSEB projelerinde de göstererek hem bölümleri hem de üniversiteleri için gurur kaynağı olmuşlardır.
  Proje başvurularında özverili çalışmalarından dolayı öğrencilerimizi ve öğretim üyelerimizi kutluyor, başarılarının devamını dileriz.

Ek Dosyalar
Ek Resimler
Bu içerik 05.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 242 kez okundu.