FAKÜLTEMİZ YENİ ÖĞRENCİLERİNE İLK DERS REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NDAN…

Trakya Üniversitesinin kompleks sağlık eğitimi içerisinde önemli bir yer tutan Fakültemiz, sanal ortamda yeni öğrencilerini ağırladı. Her sene geleneksel olarak yüz yüze gerçekleştirilen oryantasyon eğitimleri ve ilk ders töreni, bu sene dijital platformda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ ile akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

“Bir insana candan daha önemli ne emanet edilebilir ki?” sorusuyla konuşmasına başlayan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, “İşte sizler böylesi önemli bir emaneti yüklenmeye aday oldunuz. Mezun olduğunuzda sağlık sistemimizin önemli birer parçası olacaksınız. Asla yerinizde saymayın, sürekli kendinizi geliştirin, öğrenin, araştırın. Trakya Üniversitesi olarak sizlere oldukça gelişmiş imkânlar tanıyoruz. Kendimizi sürekli geliştiriyor ve yeniliyoruz. Akreditasyon çalışmalarımız bunun en güzel göstergesidir. Vatan, devlet ve millet sevgisi ile sizlere sağlanan imkânların karşılığını verin.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu: “Edirne’ye, Trakya Üniversitesine ve mesleğinize hoş geldiniz.”

130’u uluslararası olmak üzere sağlık ordusunun 635 yeni neferini üç “hoş geldiniz” ile karşılayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu; öğrencilere Edirne’ye, Trakya Üniversitesine ve mesleklerine “hoş geldiniz” dedi. Trakya Üniversitesi ve Edirne’nin tarihinden, misyonundan ve hedeflerinden bahseden Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu “Enstrümanı eşref-i mahlûkât olan bir mesleğe talip oldunuz. Bir hayatı kurtarınca tüm insanlığı kurtarmış gibi olacaksınız. Siz bir hastanızın derdini çözünce inanın Allah da sizin bir derdinizi çözecek.” dedi.

En güzel ilacın tatlı dil ve güler yüz olduğuna dikkat çeken ve bu onurlu mesleği hakkıyla yapanların büyük hazinelere eriştiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrencilere bilginin sınırlarını zorlamaları tavsiyesinde bulunarak “Günümüzün imkânlarıyla artık bir konuda bilgi sahibi olmak çok kolay. Yeter ki siz bir konuda bilgi sahibi olmak ve uzmanlaşmak isteyin. Dağın zirvesine ulaşmak istiyorsanız göğü hedeflemelisiniz. Bu bilgi okyanusundan siz de payınızı alın. Hiçbir bilgiyi olduğu gibi kabul etmeyin. Sorun, sorgulayın. Keşifler, sorgulamakla ve merakın peşinde koşmakla olur. Birçok icat ve keşif sizlerin yaşlarındaki insanlar tarafından bulunmuştur. Neden sizlerin ismiyle anılan bir kanun, patent veya keşif olmasın? Bunu yapabilmek için ihtiyacınız olan tek şey çalışmak.” diye konuştu.

Krizleri fırsata çevirmekte mahir bir millet olduğumuzu ifade eden Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Biz büyük bir milletin parçasıyız. Para ve güç uğruna masumlara, yetimlere ve kimsesizlere zarar vermeyiz. Bugün yangın yeri olan coğrafyaları 500 yıl adalet, merhamet ve insanlık onuruna uygun bir anlayışla yöneten medeniyetimizin yeni filizleri sizlersiniz. Kökleri güçlü ve yıkılmaz gövdeli bu ağaç ile bağınızı koparmadıkça sizler de güçleneceksiniz. Şairin dediği gibi ‘Mataramdaki suya tuz ekledim, azığım yok / Uzun yola çıkmaya hüküm giydim.’ Sizlerin de bilim ve insanlığa hizmet yolunda susuzluğunuzun dinmemesini dilerim.”

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Dekan Prof. Dr. Sedat Üstündağ’ın açılış derslerinin ardından bölüm akademisyenleri ve idari çalışanlar tarafından tüm gün süren oryantasyon eğitimlerine geçildi. Programın açılış bölümüne, öğrencilerle birlikte ebeveynlerinin de aynı heyecanla katılım gösterdiği gözlendi.
Bu içerik 22.10.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 711 kez okundu.