FAKÜLTEMİZDE MEZUNİYET COŞKUSU

     Fakültemiz, 2020-2021 Akademik Yılı mezunlarını, görkemli bir törenle uğurladı.

     Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik bölümlerinden mezun olan öğrenciler, düzenlenen tören ile diplomalarına kavuştu. Diplomalarını hocalarının ellerinden alan öğrenciler, törenin sonunda hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.

     Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen törene, Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, okul müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

     Saygı Duruşu, İstiklâl Marşı ve Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan törende daha sonra açılış konuşmalarına geçildi. Törende mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren fakülte birincisi Yaren Özbey, uzun ve yoğun bir eğitim sürecinin ardından meslek hayatına adım atmanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını belirterek, üzerlerinde emeği olan ailelerine ve hocalarına teşekkürlerini iletti.

     Pandemi nedeniyle her anlamda zor bir dönemden geçtiklerini kaydeden Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, öğrencilerin nitelikli bir eğitim aldığını ve yeterli donanıma sahip bireyler olarak mezun olduklarını dile getirerek “Bu süreçte uzaktan eğitimin bize sağladığı imkânları kullanarak kuramsal eğitimlerinizi büyük bir özveriyle sürdürmeye çalıştık. Bunun yanında çeşitli tedbirler ve planlamalar dâhilinde uygulamalı eğitimlerinizi de yüz yüze gerçekleştirebilmenin huzurunu yaşadığımı söylemek isterim. Salgın sürecinde sağlık hizmetlerinin önemini ve sağlık çalışanlarının değerini bir kez daha anladık. Yakın zamanda ülkemizin sağlık ordusunun birer neferi olacak, ülkenize ve ailenize büyük katkılar sunacaksınız. Mesleğe adım attığınız ilk gün sizlere yaşamlar, canlar emanet edilecek. Bir insana emanet edebileceğiniz en kıymetli şey candır. Bizler, nitelikli bir eğitim almanız ve insanlığa karşı sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmeniz için gereken tüm çabayı gösterdik. Burada gösterdiğiniz başarıyı hayatınızın geri kalanında da devam ettireceğinize ve insanlığa hizmet için çalışacağınıza gönülden inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

     Üniversite olarak sağlık alanı başta olmak üzere ülkesine her alanda hizmet edecek gençler yetiştirdikleri için mutlu olduklarını ifade eden Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, “Trakya Üniversitesi olarak tıp, sağlık bilimleri ve diğer tamamlayıcı disiplinlerimiz ile birlikte her yıl adeta bir sağlık ordusu yetiştiriyor ve ülkemizin hizmetine sunuyoruz. Pandemi sürecinde sağlık bilimlerinin, insan hayatına dokunan sağlık mesleğinin ve profesyonellerinin önemini bir kez daha anlamış olduk. Meslek alanında yeterli bilgi ve donanıma sahip, nitelikli ve iyi yetişmiş bireyler olarak mezun oluyorsunuz. Burada edindiğiniz bilgi, beceri ve deneyimler her zaman yolunuzu aydınlatacağını düşünüyoruz. Fedakârlıkla icra edilen, mayasında özveri, sabır ve tahammül gerektiren meslek mensupları olacaksınız. Üniversite olarak sağlık alanı başta olmak üzere, her alanda ülkemizin yolunu aydınlatacak gençler yetiştirdiğimiz için mutluyuz. Her birinizin insanlara ve insanlığa hizmet eden, ülkemize yararlı bireyler olacağına inanıyoruz. Sizleri tebrik ediyor, yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını diliyorum.” dedi.

     Tören, dereceye giren ve mezun olan öğrencilere plaket ve diplomalarının verilmesinin ardından meslek andının okunması ve kep atma töreniyle sona erdi.
Ek Resimler
Bu içerik 08.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 1571 kez okundu.