FAKÜLTEMİZDE MEZUNİYET HEYECANI YAŞANDI

Fakültemizin, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen törende öğrenciler, mezuniyet sevincini cübbe giyip kep fırlatarak yaşadı.
Fakültemizin Beslenme ve Diyetetik, Odyoloji, Sağlık Yönetimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik bölümlerinden mezun olan öğrenciler, düzenlenen tören ile diplomalarına kavuştu. Diplomalarını hocalarının ellerinden alan öğrenciler, törenin sonunda hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı. Törende öğrencilerin yaşadığı mezuniyet heyecanına aileler de ortak oldu.
Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Trakya Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, okul müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı. Saygı Duruşu, İstiklâl Marşı ve üniversite tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan törende Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Ece Dikbıyık müzik dinletisi sundu.
Törende mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren fakülte ve aynı zamanda Beslenme ve Diyetetik Bölümü birincisi Şeyma Şahin mezuniyet sevincini yaşadıklarını belirterek “Öğrenim sürecinde karşımıza çıkan her türlü engeli ne kadar zorlansak da asla pes etmeden aşabilmeyi, bilgi mutluluk ve sıkıntıyı arkadaşça paylaşmayı ve hep birlikte başarıya ulaşmanın önemini öğrendik.” dedi ve üzerlerinde emeği olan ailelerine ve hocalarına teşekkürlerini iletti.
Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, öğrencilerin zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamladıklarını vurgulayarak “Dört yıllık süreçte değerli ve donanımlı hocalarımızla birlikte, sizleri bilimsel ilke ve doğrular ışığında hareket eden, insana ve sağlığına ön yargısız saygı gösteren, sağlık hizmeti almak için başvuran bireylere karşı güler yüzlü olan, empati yapabilen, bireysellikten uzak, meslektaşları ve sağlık hizmetinin diğer paydaşları ile dayanışma ve ekip ruhu içerisinde hareket eden, her koşulda meslek ilkelerine bağlı kalan, kendisine ve mesleğine saygısı olan, dürüstlükten asla ödün vermeyen, en önemlisi vicdan sahibi diyetisyenler, odyologlar ve sağlık yöneticileri olarak yetiştirmek için fakültemiz ve üniversitemizin tüm imkanlarını kullanarak katkı vermeye çalıştık. Tüm kalbimle umuyorum ki mesleğinizi icra ederken, koşulsuz şartsız bu ilkelere bağlı kalacak ve her yerde aranan, mesleki becerileri, tutum ve davranışları takdir edilen sağlık yöneticileri, odyologlar ve diyetisyenler olacaksınız. Değerli öğrencilerimiz dört yıllık bu süreçteki azminiz ve başarınız için her birinizi içten kutluyorum.” dedi.
Konuşmasında ailelere ve hocalara seslenen Dekanımız Prof. Dr. Sedat Üstündağ “Kıymetli anne, babalar ve velilerimiz; sizlere mezunlarımızın bugünlere gelmelerindeki büyük özveriniz, emekleriniz, uykusuzluklarınız, destekleriniz için şahsım ve fakültem adına teşekkürlerimi sunuyor ve mutluluğunuzu bütün kalbimle ve tüm hocalarımla birlikte paylaştığımı ifade etmek istiyorum. Çok değerli hocalarım, araştırma görevlilerim, eğitim-öğretim süreçlerine katkı veren üniversitemizin kıymetli öğretim üyeleri, kıymetli fakülte sekreterim ve idari personelim öğrencilerimizin yetişmesindeki olağanüstü katkınız, salgın ve felaket şartlarına rağmen öğrencilerimizin uygulamalı eğitiminin tam ve eksiksiz gerçekleşmesi için verdiğiniz özverili çalışma, mezunlarımızın tam donanımlı yetişmesine olan katkılarınız için her birinize teşekkür ediyorum.” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu aileleri tebrik ederek başladığı konuşmasında “Onlara iyi bir çalışma ortamı sağlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadınız. Onların hep Yanında oldunuz. Çocuklarınızda emeklerinizin karşılığını çok çalışarak verdiler ve bugün okullarından mezun oluyorlar. Çocuklarınız bu süreçte aynı zamanda Trakya Üniversitesi ailesinin de evlatları oldular. Bundan sonra da evlatları olarak kalmaya devam edecekler. Tüm öğrencilerimizi, siz değerli ailelerini ve onları yetiştiren değerli hocalarımı şahsım ve üniversitem adına canıgönülden kutluyorum.” diyerek Trakya Üniversitesi hakkında bilgi verdi.
Konuşmasının sonunda öğrencilere seslenen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu “Buraya öğrenci olarak geldiniz, hemşire, fizyoterapist, odyolog, diyetisyen, sağlık yöneticisi olarak sağlık alanı gibi kutsal bir alanda çalışacak yetkinliğe eriştiniz. Sağlık alanında bilginin ne kadar hızla yenilendiğini COVİD döneminde yaşayarak gördük. Bugün için doğru olanlar yarın eksik hatta yanlış olabilir. Bu nedenle özellikle sağlık alanında çalışacak olan sizler mesleklerinizi icra ederken meslekleriniz ile ilgili bilimsel gelişmeleri yakından takip etmek ve kendinizi sürekli geliştirmek zorunda olduğunuzu unutmamalısınız.” diyerek öğrencileri ve ailelerini kutladı.
Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan ve mezun öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, sağlık ordusuna yeni neferler kazandırdıklarını söyleyerek öğrencilere temizliğin, dürüstlüğün ve asaletin sembolü beyaz önlüklerini her zaman ilk günkü gibi temiz tutmaları tavsiyesinde bulundu. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın bilimin, aklın, millî ve manevi değerlerin rehberliğinde mümkün olacağını söyleyen Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrencilerin ülkesine, çevresine ve insanlığa fayda sağlayan bireyler olmasının kendileri için en büyük gurur ve mutluluk kaynağı olacağını vurguladı. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca öğrencilerin yetiştirilmesinde emeği geçen hocalara ve fedakâr ailelere teşekkür etti.
Tören, dereceye giren ve mezun olan öğrencilere plaket ve diplomalarının verilmesinin ardından meslek antlarının okunması ve kep atma töreniyle sona erdi.
Ek Resimler
Bu içerik 22.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 580 kez okundu.