HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ AKREDİTASYON BELGE TAKDİM TÖRENİ DÜZENLENDİ

   Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) tarafından, “Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Akreditasyon Belge Takdim Töreni” düzenlendi.
   Fakültemizde eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve eğitim programlarımızın ulusal ve uluslararası standartlara ulaşması amacıyla başlatılan akreditasyon süreçlerinde önemli bir başarıya daha imza atıldı. Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Fakültemiz Hemşirelik Lisans Programı, 30 Eylül 2024 tarihine kadar yeniden akredite edildi.
   Verilen eğitimin ulusal kalite yeterlilik standartlarına uygunluğunu ve kalite güvencesini ifade eden akreditasyon süreçlerinde yaşanan gelişme ile Hemşirelik Lisans Programı için daha önce 30 Eylül 2021 tarihine kadar 2 yıl süre ile verilmiş olan akreditasyon, 30 Eylül 2024 tarihine kadar 3 yıl süreyle uzatılmış oldu.
   Fakültemiz Hemşirelik Bölümü’nün akreditasyon başarısını paylaşmak ve akreditasyonun önemi, akreditasyon süreci ve bu süreçte yaşananlar üzerine bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla “Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Akreditasyon Belge Takdim Töreni” düzenlendi.
   Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından çevrim içi olarak düzenlenen törene, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Dekanımız Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Dekan Yardımcımız ve Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özgül Erol ile HEPDAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülseren Kocaman, HEPDAK Yönetim Kurulu üyeleri, Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
   HEPDAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülseren Kocaman: “Akreditasyon, mükemmelliğe doğru gidilen bir sürecin başlangıcını ifade ediyor.”
    Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren HEPDAK Başkanı Prof. Dr. Gülseren Kocaman, HEPDAK olarak hedeflerinin Türkiye’de hemşirelik eğitiminin kalitesini yükselterek, hemşirelerin sağlık hizmetlerini dönüştürmesine ve sağlığı geliştirmesine katkıda bulunmak olduğunu belirterek, “Sürekli geliştirilen standartlar doğrultusunda lisans ve lisansüstü hemşirelik eğitim programlarının değerlendirilmesi ve izlenmesi ile hemşirelik biliminin, eğitiminin, bakımının ve toplum sağlığının gelişiminde kalite ve yeniliğin güvencesi olmak için çalışıyoruz. Akreditasyon süreçleri bu konularda kurumlara yol gösterici olmada önemli bir rol oynuyor. Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, 5 yıllık akreditasyon sürecini başarıyla tamamladı. HEPDAK olarak akreditasyon süreçlerinin bir mükemmellik sürecinin de başlangıcı olduğu bilinciyle gelecek 3 yılın ardından Trakya Üniversitesi’nin mevcut standartların çok üzerine çıkacağını gururla ifade edebiliriz. Trakya Üniversitesi’nde var olan okul ve hastane iş birliği, bu alanlardaki bilgi ve tecrübe aktarımı şüphesiz iki tarafın da zenginleşmesi açısından son derece önemli. Bu başarınızdan dolayı memnuniyet duydum. Süreçte emeği geçenleri tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.
   Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özgül Erol: “Türkiye’de akreditasyon süreçlerine devam eden 11 hemşirelik programı arasındayız.”
   Dekan Yardımcımız ve Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özgül Erol, Hemşirelik Lisans Programı’nın akreditasyon süreçleri hakkında bilgiler vererek “Hemşirelik Bölümü olarak amacımız, eğitimin kalitesini yükselterek daha donanımlı ve nitelikli öğrenciler yetiştirerek hem ülkemiz hem de başta Balkanlar olmak üzere diğer bölgelerde güvenli ve etkili bakım hizmetleri sunabilecek hemşireler yetiştirmektir. Hedefler doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Keyifli ve verimli bir değerlendirme süreci olduğuna inanıyorum. Türkiye’de akreditasyon süreçlerini devam ettiren 11 hemşirelik programı arasındayız. Bu da bizler için büyük bir mutluluk ve onur kaynağı. Bu başarıda üst yönetimimizden başlayarak herkesin büyük bir emeği var. Başta Rektörümüz, Rektör Yardımcılarımız, öğretim üyelerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
   Dekanımız Prof. Dr. Sedat Üstündağ: “Şimdiki görevimiz bu akreditasyonun onurunu fakültemiz geneline taşımak ve sürdürülür hale getirmek.”
   Dekanımız Prof. Dr. Sedat Üstündağ da bu büyük onurun oluşmasında emeği geçen başta Hemşirelik Bölümü ve değerli mensupları olmak üzere sürece katkı sunan ve sürecin içinde olan herkese teşekkürlerini iletti. Ayrıca gerçekleştirdikleri özverili çalışmalardan dolayı Başkanı Prof. Dr. Gülseren Kocaman başkanlığındaki HEPDAK heyetine de teşekkür eden Prof. Dr. Sedat Üstündağ, “Önümüzdeki süreçte, akreditasyon çalışmalarımızı fakültemiz geneline yaymayı ve sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Sürekli iyileşme ve gelişme temelli bir yaklaşımla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
   Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu: “Eğitim, araştırma, topluma hizmet ve yönetim alanlarında kalite anlayışını içselleştirerek stratejik hedeflerimiz doğrultusunda yol almaya devam edeceğiz.”
   Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise yönetim olarak kalite süreçleri ve akreditasyonu üniversitenin en önemli ve öncelikli konusu haline getirdiklerini anımsatarak, “Üniversitemizde hâlihazırda 18 birimimiz, yaklaşık beş yıllık bir çalışmanın ve emeğin ardından akredite oldu. Sağlıklı ve başarılı bir kalite iyileştirme programının başlatılması ve sonuçlandırılması için önemli adımlar attık. Genel bir kalite planlama süreci başlattık. Prof. Dr. Muzaffer Elmas başkanlığındaki Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun değerlendirmelerinden geçtik. Süreçle birlikte YÖKAK’ın akreditasyona aday önemli kurumlarından biri haline geldik. YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Programı kapsamında Takım Başkanı olarak görevler aldım. Elde ettiğimiz bilgi, birikim ve tecrübeleri kurumumuza yansıtmayı, taşımayı bir görev addettik. Şimdi de üniversitemizde akreditasyon süreçlerine öncülük eden Sağlık Bilimleri Fakültemizin Hemşirelik Bölümünün akreditasyon süresinin uzatılması ile yeniden gururlandık. Bu tüm birimlerimize örnek olacak, onur duymamız gereken bir başarı. Bu anlamda Sağlık Bilimleri Fakültemizi ve bu başarıya emek veren, gönül veren herkesi yürekten kutluyorum. Ve biliyoruz ki bu yolculuk sürekli, hiç bitmeyecek bir yolculuk. Bizler de sürekli gelişme ve iyileşme çabası içinde eğitim, araştırma, topluma hizmet ve yönetim alanlarında kalite anlayışını içselleştirerek stratejik hedeflerimiz doğrultusunda yol almaya devam edeceğiz. Gururlu ve mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Değerli Dekanımız ve Hemşirelik Bölüm Başkanımız başta olmak üzere, bu süreci yöneten ve akredite olma yolunda çaba gösteren bütün akademisyenlerimize de şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.
   Programda açılış konuşmalarının ardından HEPDAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülseren Kocaman tarafından Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Lisans Programı Akreditasyon Belgesi takdim edildi.
Ek Resimler
Bu içerik 14.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 791 kez okundu.