İç Kulak Hastalıklarında Preklinik, Klinik ve İnovatif Yaklaşımlar Kongresi

Trakya Üniversitesi’nde

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde 13-16 Kasım 2024 tarihleri arasında Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan 3rd International Congress of the Mirko Tos Ear & Hearing Research Center İç Kulak Hastalıklarında Preklinik, Klinik ve İnovatif Yaklaşımlar: “Multidisipliner Sempozyum” kongresi, kongre başkanlığının  Fakültemiz Odyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan BULUT ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre OCAK tarafından yapıldığı Edirne de gerçekleştirilecektir.
    İç kulak hastalıklarında translasyonel çalışmaları ve inovatif araştırmaları arttırmak amacı ile yurtiçi ve yurtdışından alanında tanınmış bilim adamlarının yer alacağı bu kongrede üniversitemiz bünyesinde bulunan ve ülkemizde ilk olan Uluslararası İşitme Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde preklinik çalışmalar için deneysel kurslar ile 13 Kasım tarihinde başlayacaktır. 14 Kasım tarihinde açılış konuşmalarını Koç Üniversitesi KBB AD Başkanı Prof. Dr. Cem UZUN, Miami Üniversitesi KBB AD ve Miami Kulak Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Adrien A. Eshraghi ve Miami Üniversitesi Klinik Genetik AD Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tekin’in yapacağı kongrede ülkemizde KBB, Odyoloji, Nöroloji, Fizyoloji, Biyofizik, Elektrik ve Elektronik Müh. ve Bilgisayar Müh. alanında tanınmış bilim adamları, sektörel firmalar konferans ve panellerde iç kulak hastalıkları üzerine bilgilerini paylaşacaklardır. Sağlıkta inovasyon ve patent süreçleri kongrenin asıl kazanımları olacaktır. Bu kapsamda Sağlıkta İnovasyon Prof. Dr. Melih BULUT, Sağlıkta Sağlık için Girişimcilik Dr. Şevval KARADAĞ, Patent süreçleri ve Fikri-Sınai Mülkiyet Hakları ise Dr. Serdar ÖZER ve Dr. Necla S. BAKLA kongremizde bilgi ve deneyimlerini bizler ile paylaşacaklardır. Önceliğimiz bu alanda bir kıvılcım oluşturmak olduğundan alanında duayen öğretim üyelerimizi deneyimlerini paylaşmak için ile menti-mentör buluşmaları adı altındaki oturumlarda genç meslektaşlarımız ile buluşturmak ise temel hedefimiz olacaktır. Kongremize bu alana ilgi duyan akademik ve idari personelimizi davet ediyor, esenlikler diliyoruz.
Bu içerik 01.10.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 154 kez okundu.