MESLEKİ UYGULAMA DERSLERİNİ YÜZ YÜZE OLARAK ALACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK YAPILACAK OLAN COVID-19 DAN KORUNMA EĞİTİMİ SINAVINA İLİŞKİN ÖNEMLİ DUYURU

Değerli Öğrencimiz,

Bildiğiniz üzere uzun bir aradan sonra yüz yüze uygulamalı eğitime başlayacağız. Bu eğitimin mümkün olan en güvenli şartlarda gerçekleşmesi için önlemler alıyoruz ama hastalıktan korunmanın temel koşulunun bu konudaki farkındalığımızın en üst düzeye çıkarılması olduğunu biliyoruz.
   Bu anlamda https://youtu.be/J3McJVycWmI linki tıklayarak Doç. Dr. Zerrin Yuluğkural tarafından hazırlanmış videoyu izlemeniz ve perşembe günü aşağıda verilen program dahilinde TUZEM imkanlarını kullanarak çevirim içi (uzaktan) gerçekleştirilecek sınava katılmanız gereklidir. Videoda izlediklerinizle ilgili soruların sorulacağı bu sınavda başarılı olan öğrencilerimizin e-mail adreslerine sertifikaları gönderilecektir. Bu sertifikaya sahip olma, uygulamalı eğitime başlayabilmenizin temel koşuludur. Başarısız olan öğrencilerimiz için 5 Mart Cuma günü tekrar sınav yapılacaktır, konu ile ilgili duyurularımızı fakültemiz internet sayfasından (https://sbf.trakya.edu.tr/) takip edebilirsiniz.
   Uygulamalı eğitime başlamadan önce yapmanız gereken bir başka işlem, sizlerin e-mail adreslerine gönderilen elektronik iletilerin ekinde olan anket formunu doldurmanız, anketteki yönlendirmeleri takip etmeniz ve doldurulmuş olduğunuz formu uygulamalara başlamadan önce öğrenci işleri büromuza teslim etmenizdir.
   Daha önce barınma gereksiniminizi belirlemek için sizlere bir anket uygulamıştık. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) na bağlı yurtlarda halen barınma hakkı olan veya misafir öğrenci olarak kalmak isteyen öğrencilerimizin listelerini ilgili kurumla paylaştık. İlgili kurumdan yeteri kadar yer olduğunu teyid ettik, ayrıca resmi yazı ile listede bulunan öğrencilerimize başvuru sırasında kolaylık gösterilmesini rica ettik. Eğer ilgili kurum tarafından Dekanlığımızdan şahsınız için düzenlenmiş bir yazı talep edilirse bunun için öğrenci işleri büromuza başvurabilirsiniz.
   Ben ve tüm hocalarınız sizlerle birlikte olacak olmanın ve uygulamalı eğitime yeniden başlamanın heyecanı içerisindeyiz. Mesleki uygulama becerilerini tam gerçekleştirebilmek eğitimin programımızın en önemli ve vazgeçilemez çıktılarından biridir. Ancak, unutmamalıyız ki Ülkemiz ve tüm Dünya Covid-19 hastalığı ile çetin bir mücadele vermektedir. Bu anlamda sizlerin sağlığının korunması bizim için herşeyden önemlidir. Uygulamalı eğitiminize başlamadan önce lütfen bir kez daha Sağlık Bakanlığımızın internet sayfasını ziyaret ederek tüm güncel koruma önlemlerini dikkatle gözden geçiriniz özellikle bilimsel danışma kurulunun 2 Mart 2021 tarihli COVID-19 Pandemisinde Sağlık Kurumlarında Çalışma Rehberi ve Enfeksiyon Kontrol Önlemleri Rehberini (https://covid19.saglik.gov.tr/Eklenti/40175/0/covid19saglikkurumlarindacalismarehberiveenfeksiyonkontrolonlemleripdf.pdf) dikkatle okuyunuz, anlayamadığınız husus olursa danışmanınızla temas kurunuz. Tüm yaşamınızda ve uygulamalarınız sırasında maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkatle uyunuz, internet sayfamızdaki Doç. Dr. Zerrin Yuluğkural tarafından hazırlanmış Covid-19 korunma önlemleri videosunu sadece sertifika almak için değil kendinizi tam koruyabilmek için çok dikkatle gerekirse birden fazla kez izleyiniz. Uygulama alanlarında korunma kurallarına tam uygun hareket ediniz.
   Yakın zamanda yüz yüze görüşebilmek dileği ile her birinizi selamlıyor, sağlık ve başarı diliyorum.

Prof. Dr. Sedat Üstündağ
                                                                                                                     Dekan

SINAV TARİHİ : 04 MART 2021 PERŞEMBE (Tuzem tarafından Teams Programı Üzerinden Yapılacak)
SINAV SAATİ  : 16.00-16.30
SINAV EKİPLERİ
HEMŞİRELİK                                  :  SBF-COV19-HE_TUZEM_4_A
BESLENME VE DİYETETİK       :  SBF COVID-19 EĞİTİMİ SINAVI/BESLENME VE DİYETETİK
FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON   : SBF FTR

Bu içerik 02.03.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 4201 kez okundu.