TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ TARAFINDAN SUNULAN VE TRAKYA KALKINMA AJANSI TARAFINDAN DESTEKLENEN “AKREDİTASYON VE TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ” BAŞLIKLI PROJE TAMAMLANDI

     Fakültemiz tarafından sunulan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2023 Yılı Teknik Destek Programı 01 Temmuz-Ağustos dönemi kapsamında destek almaya hak kazanan TR21/23/TD-01/0042 sözleşme numaralı proje tamamlandı. Proje kapsamında Fakültemiz akademisyenlerine “AKREDİTASYON VE KALİTE YÖNETİMİ” başlıklı eğitim verildi. Proje kapsamında 9-16 Şubat 2024 tarihlerinde 33 katılımcıya eğitim verildi. Eğitimin içeriğinde akreditasyon ve kalite yönetimine ilişkin konular ele alındı. Yükseköğretimde kalite ve akreditasyonun önemi, akreditasyon için kalite odaklı öğretim tasarımı, öğrenci merkezli eğitim anlayışı, öğrenmeyi öğrenmeye yönelik öğrencilerin çok yönlü değerlendirilmesi ve farklı ölçme değerlendirme yaklaşımlarının kullanımı, online- dijital eğitim içeriklerinin kullanımı, Bloom taksonomisi ve önemi üzerinde duruldu.
     Proje kapsamında alınan eğitim ile fakülte bünyesinde bulunan bölümlerin akreditasyon süreçlerinin hızlanması ve üniversitenin kurumsal akreditasyon süreçlerine katkı sağlaması hedeflendi. Fakültemizde görev yapmakta olan akademisyenler ile gerçekleştirilen bu eğitimin gelecekte üniversitenin farklı kurumlarında çalışan paydaşlarla gerçekleştirilmesi, diğer üniversitelerde görev yapan akademisyenlerle üniversitemiz akademisyenlerinin bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşacakları projelerin yapılmasının yararlı olacağı önerileri konuşuldu.
   Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Sedat ÜSTÜNDAĞ kapanış sırasında yaptığı konuşmada projenin hazırlanmasında emeği geçenler ile projeye hibe desteğisağlayan Trakya Kalkınma Ajansına ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Program katılım belgelerinin verilmesi ile sona erdi.
Ek Resimler
Bu içerik 27.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 173 kez okundu.