ÜNİVERSİTEMİZDE NEVRUZ BAYRAMINDA FİZİKSEL AKTİVİTE FARKINDALIĞI İÇİN BAHAR YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

   21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları kapsamında Üniversitemizde “Bahar Yürüyüşü” düzenlendi. 
   Üniversitemizde baharın müjdecisi Nevruz Bayramı, çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Bolca Ana Yemekhanesi önünde başlayan kutlama etkinliklerinin ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Dekanımız Prof. Dr. Sedat ÜSTÜNDAĞ, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla “Bahar Yürüyüşü” gerçekleştirildi. 
Fakültemiz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Ergoterapi Bölümleri iş birliğiyle fiziksel aktivitenin teşviki için düzenlenen yürüyüş, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi önünde tamamlandı. Yerleşke içerisinde düzenlenen ve oldukça renkli görüntülere sahne olan Bahar Yürüyüşü, Sağlık Bilimleri Fakültesi öncülüğünde başlatılan yeni bir fiziksel aktivite seferberliğinin de ilk etkinliği olarak planlandı. 
   Fakültemiz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Ergoterapi Bölümü, 2021 yılında da fiziksel aktivitenin önemi ve hastalıkların önlenmesindeki yeri konusunda bilincin artırılmasına yönelik pek çok etkinliğe ve çalışmaya imza attı. 
   Nevruz Yürüyüşünün, Yeni Bir Fiziksel Aktivite Seferberliğinin Başlangıcı Olmasını Diliyoruz
   Trakya Üniversitesi ailesi başta olmak üzere herkes için aktif ve sağlıklı bir yaşam konusunda motivasyon sağlayabilecek işlere imza atmaya devam edeceklerini vurgulayan Ergoterapi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sinem Salar, “Ergoterapi Bölümü olarak Doç. Dr. Hilal Keklicek Hocamız’ın değerli katkılarıyla Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile birlikte fiziksel aktivitenin teşviki için bir ulusal sempozyum gerçekleştirdik, çeşitli bilimsel araştırmalar ve projeler yürüttük. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri, “Farklı 1 Gençlik” ve “Fiziksel Aktivite ve Sağlık” öğrenci toplulukları ile “COVID-19’a Rağmen Aktifim”, “Evde Hareket Var” gibi sosyal etkinlikler gerçekleştirdiler. Üniversite bünyesinde yüzlerce öğrenciye fiziksel aktivite danışmanlığı verildi ve verilmeye devam ediyor. Bu hizmeti üniversite geneline yaymak ve tüm mensuplarımızı dâhil etmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bugün düzenlenen yürüyüşün de Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Dekanımız Prof. Dr. Sedat Üstündağ öncülüğünde, yeni bir fiziksel aktivite seferberliğinin önemli bir itici gücü olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı. 
   Milletimizin Kutlu Yürüyüşünün Başlangıcı Olan Nevruz’da Bahar Yürüyüşünü Başlatıyoruz
   Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da Bahar Yürüyüşü ile hem fiziksel aktivitenin sağlık için önemine vurgu yaptı hem de Ergenekon'dan çıkıp dünyaya yayılan Türk milletinin büyük yürüyüşünün nişanesi olması temennisinde bulundu. Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin değerli hocalarının fiziksel aktivite ile ilgili bir farkındalık etkinliğine imza atmak istediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Türk Milleti'nin geleceğe yürüyüşü Nevruz'la başlamıştır. Bizler de bugün hem yürüyüşümüzü yaptık hem de Nevruz Bayramı’mızı coşkuyla kutladık. Emeği geçenlere teşekkür ediyor,  Türk kültürünün önemli değerlerinden biri olan Nevruz Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.
Ek Resimler
Bu içerik 24.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 325 kez okundu.